Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Από τον ανένδοτο στο ανέκδοτο..



Ο Γιώργος Παπανδρέου , προφανώς μη αντιλαμβανόμενος το φαιδρό και επικίνδυνο για τον τόπο της πολιτικής που εφάρμοσε όταν εκ παραδρομής υπήρξε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός αυτής της χώρας, κήρυξε από το Ηράκλειο της Κρήτης τον νέο ανένδοτο είπε το νέο ανέκδοτο εννοούσε! Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι έχει ένα προβληματάκι με την Ελληνική γλώσσα εν αντιθέσει με τα Αγγλικά τα οποία μιλά ως μητρική! Είναι γνωστή η φράση της Κοζάνης...
  ‘’ μηδέν εις το πηλίκιο’’, που έκανε τους παριστάμενους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ  να ντρέπονται για τον ημιμαθή αρχηγό!

Με την ευκαιρία  θυμήθηκα μια ιστορία – ανέκδοτο που σχετίζεται με την περίπτωση, όπως στο τέλος θα αντιληφθείτε. Σε ένα χωριό υπήρχαν δύο τρελοί. Μια μέρα ο  ένας ανέβηκε σε ένα δέντρο και απειλούσε ότι θα πέσει να σκοτωθεί. Συγκεντρώθηκαν οι κεφαλές του χωριού και με καλοπιάσματα και απειλές προσπαθούσαν να τον πείσουν να κατέβει! Μάταιος κόπος. Στην πλατεία εμφανίστηκε ο άλλος τρελός του χωριού και ζήτησε από τους παριστάμενους προύχοντες να του επιτρέψουν να δοκιμάσει να τον πείσει να κατέβει. Χωρίς να ελπίζουν οι σοφοί, μη έχοντας  άλλη  ελπίδα,  του επέτρεψαν. Αυτός πήρε ένα ξυραφάκι και φθάνοντας στην βάση του δέντρου , κοίταξε προς τα πάνω , έδειξε το ξυραφάκι και του είπε του ανεβασμένου στο δέντρο τρελού ‘’ κατεβαίνεις ή το κόβω‘’! Προς γενική έκπληξη ο τρελός κατέβηκε από το δέντρο γρήγορα και χωρίς καμία διαμαρτυρία . Ρώτησαν λοιπόν οι σοφοί , πως πείστηκε και κατέβηκε! ‘’Μα αυτός είναι τρελός τους  , θα το έκοβε’’ τους είπε!

Ο μόνος που μπορεί να μεταπείσει , ‘όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν , τον κ. Παπανδρέου να σταματήσει το φαιδρό αυτό εγχείρημα είναι προφανώς ο κ. Βενιζέλος. Βέβαια θα μου πείτε  και γιατί  να φοβηθεί τον κ. Βενιζέλο? Μα άνθρωπος που δηλώνει σοσιαλιστής και υπηρετεί μετά πάθους πολιτική Σαμαρά , είναι να μην τον φοβάσαι! Πρόκειται για τρέλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου